E-Bike-specialist

Elektrische fiets

 

Een elektrische fiets is een fiets die door een elektromotor aangedreven wordt, al dan niet in combinatie met spierkracht. De elektrische fiets met zelfstandige aandrijving heet ook wel E-bike en komt van electric bike. De elektrische fiets die werkt in combinatie met spierkracht, en dus alleen ondersteuning geeft, heet officieel in Nederland fiets met trapondersteuning. Zo'n fiets wordt ook wel pedelec genoemd (samentrekking van de Engelse woorden pedal en electric).

 

Oorspronkelijk zijn deze fietsen op de markt gebracht om de mobiliteit van ouderen en mindervalide mensen te verbeteren. Inmiddels is de e-fiets helemaal ingeburgerd in de maatschappij en worden ze door mensen in alle leeftijdscategorieën gebruikt. Vooral mensen die elke dag grote afstanden fietsen en het zonde vinden daarvoor een auto of brommer aan te schaffen kunnen veel profijt hebben van de elektrische fiets. Per 100 kilometer kost de energie voor een elektrische fiets ongeveer 5 eurocent! Daarnaast spaart de e-fiets het milieu omdat er geen fossiele brandstoffen worden verbruikt. 

 

Met een steeds groter aanbod van elektrische fietsen is het tegenwoordig moeilijk kiezen welk merk of model je nou precies nodig hebt. Wij raden je dan ook aan om eerst een eisenlijstje op te stellen, wat vind jij het meest belangrijk aan een e-fiets? Wil je lang kunnen fietsen, moet de fiets een lage instap hebben of wil je een accu die je kunt loskoppelen. Misschien zijn er zelfs fietsen die alles hebben! Dan is de keuze natuurlijk een stuk eenvoudiger. 

 

Actieradius

 

Het is natuurlijk erg comfortabel om niet te hard te hoeven trappen en toch snel te gaan, maar hoeveel kilometer kan je eigenlijk overbruggen met één acculading? Op dit moment ligt de actieradius van een elektrische fiets tussen de 30 en 80 kilometer, zoals je ziet ligt dit erg uit elkaar. Let bij aanschaf dus goed op hoeveel kilometer jou e-fiets kan overbruggen voordat deze opnieuw opgeladen moet worden.

 

Tips!

 

Enkele handige tips voor de aanschaf van een elektrische fiets:

 

1 Zoek goed uit hoever je op een accu kan fietsen (actieradius)

 

2 Maak eventueel een proefrit met de fiets, fietst het lekker en is hij gemakkelijk te bedienen? Bij ons kunt u een fiets een hele dag uitproberen.

 

3 Start in een lage versnelling en schakel pas bij een hogere snelheid naar een hogere versnelling, dit spaart energie zodat je een grotere afstand per accu lading aflegt

 

4 Laad de accu zoveel mogelijk bij kamer temperatuur en het liefst steeds helemaal vol, zo gaat deze het langst mee.

 

 

5 Gaat je accu sneller leeg na een tijdje? Pomp je banden eens op! Vaak helpt dit aanzienlijk in de accuduur. 

 


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

Routebeschrijving


Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  09.00 uur tot 18.00 uur
Woensdag:  09.00 uur tot 18.00 uur
Donderdag:  09.00 uur tot 18.00 uur
Vrijdag:  09.00 uur tot 18.00 uur
Zaterdag:  09.00 uur tot 17.00 uur
Zondag:  Gesloten
 


Financiering


Whatsapp ons!